ΑΘΗΝΑ
15:42
|
18.04.2024
Με φόντο τις δηλώσεις Χαρδαλιά, στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης αλλά και της επιτροπής φέρεται να μπαίνει η κατάργηση των "μεικτών" χώρων ψυχαγωγίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και με φόντο τις χθεσινές (Τρίτη 6/7) δηλώσεις και τα νέα μέτρα Χαρδαλιά, στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης αλλά και της επιτροπής φέρεται να μπαίνει η κατάργηση των “μεικτών” χώρων ψυχαγωγίας και η λειτουργία χώρων μόνο για εμβολιασμένους, αλλά και η επιστροφή της μάσκας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με εμβόλια και μάσκες θα επιδιωξουν ειδικοί και κυβέρνηση να συγκρατήσουν το τέταρτο κύμα, μετά και τη έκρηξη των νέων κρουσμάτων που φέρνει μέτρα από την Πέμπτη.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπως και από το κατά πόσο οι πολίτες θα συμμορφωθούν στα μέτρα.


Στην περίπτωση που καταργηθούν οι “μεικτοί” χώροι ψυχαγωγίας, σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους και να κλείσουν τα ρεντεβού τους με τα εμβολιαστικά κέντρα.

Στους λεγόμενους “αμιγείς” χώρους θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν μόνο όσοι θα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Ελευθερία”. 


Εξάλλου, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους άφησε την Τρίτη και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προετοιμάζοντας την μάλλον αναπόφευκτη επαναφορά της, ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

Ήδη άλλωστε το Ισραήλ έχει δείξει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρμόδιες πηγές πάντως επισημαίνουν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας φαίνεται να είναι ακόμα πρόωρη αν και δε διαψεύδουν ότι πρόκειται για μία πιθανή εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως υπενθυμίζουν ότι μέχρι και σήμερα υπάρχει σύσταση για τη χρήση της σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. 


Κρίσιμο θα πρέπει να θεωρείται το διάστημα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, όταν και πιθανολογείται ότι μπορεί να γίνουν, μετά την ερχόμενη Παρασκευή, εκ νέου ανακοινώσεις. 


Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντω έχει σημάνει συναγερμός μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων. Στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί προβληματισμός καθώς η χώρα έχει μπει για τα καλά στην τουριστική περίοδο και ενώ είναι θέμα χρόνου να εκκινήσει και ο εσωτερικός τουρισμός. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα