ΑΘΗΝΑ
09:02
|
19.04.2024
Η εξέλιξη αναμένεται να μηδενίσει τα έσοδα ύψους 815 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν από τα εισιτήρια των Αγώνων.
Pedestrians wearing protective masks, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, walk in front of the National Stadium, the main stadium of Tokyo 2020 Olympics and Paralympics in Tokyo, Japan, July 7, 2021. REUTERS/Kim Kyung-Hoon
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οριστικά και επίσημα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής των Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, ανακοίνωσε τη λύπη της για το ότι οι Αγώνες θα γίνουν με κλειστό format και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους αγόρασαν εισιτήρια για κάποιο από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη, που έρχεται μετά από την ραγδαία τις τελευταίες ημέρες αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της χώρας και τον φόβο πως η αθλητική διοργάνωση δύναται να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης της νόσου Covid-19, αναμένεται να μηδενίσει τα έσοδα ύψους 815 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν από τα εισιτήρια των Αγώνων και να εκτροχιάσει περαιτέρω τον συνολικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης, που μέχρι σήμερα ξεπερνά των 15,4 δισ. δολάρια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο επίσημης ανακοίνωσης για την απόφαση της κυβέρνησης.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα