ΑΘΗΝΑ
16:41
|
19.01.2022
Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου, έκανε η Πρόεδρος της Κομισιόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου έκανε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή η λύση των δύο κρατών.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τον περασμένο μήνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στέλνουν “πολύ ξεκάθαρα μηνύματα” στους γείτονες που επιθυμούν καλές σχέσεις με την ΕΕ, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου στις 20 Ιουλίου, με σκοπό να προβεί σε νέες εξαγγελίες σχετικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

“Θέλω να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών (στο Κυπριακό) και είμαστε σταθεροί σε αυτό και πολύ ενωμένοι και αυτό πρέπει να αναμένει η Κύπρος”, διεμήνυσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Λευκωσία.

“Οι γείτονές μας έχουν συμφέρον στις καλές διμερείς σχέσεις. Αν ισχύει αυτό -και εμείς επιθυμούμε καλές διμερείς σχέσεις- θέλω οι γείτονες μας να γνωρίζουν ότι αν μιλούν σε ένα από τα κράτη μέλη, όπως για παράδειγμα την Κύπρο, με οποιοδήποτε τόνο, μιλούν με την ΕΕ”, ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Το πιο πολύτιμο είναι η ενότητα στην ΕΕ και η γνώση ότι όλα τα 26 κράτη μέλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκονται δίπλα σας”, διαβεβαίωσε.

“Είμαστε ενωμένοι σε αυτό και βρισκόμαστε παρά τω πλευρώ σας και ήμουν σαφής επ ‘ αυτού σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συνεπώς να είστε ήσυχοι ότι έχετε την στήριξη ολόκληρης της ΕΕ” κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόσχα: Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη ή αλλού

Τη Σάμο και τους Φούρνους θα επισκεφθεί αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Τζόνσον: Τέλος στον βασικό κορμό των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ για Rafale: Κομματική εκμετάλλευση και εθνική καπηλεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα