ΑΘΗΝΑ
08:49
|
19.05.2024
Ο 28χρονος Παλαιστίνιος έδωσε ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 5 Μάη απαιτώντας τον τερματισμό της άδικης φυλάκισής του δίχως κατηγορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές λύγισαν μπροστά στον αγώνα του 28χρονου Παλαιστίνιου Γανταφάρ Αμπού Ατουάν και αποφάσισαν σήμερα αργά το απόγευμα την απελευθέρωσή του μετά από 65 μέρες απεργίας πείνας και την αλληλεγγύη εκατοντάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο πλευρό του.

Κατά πληροφορίες της Ένωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων, η εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από την αδελφή του Μπεναζίρ Αμπού Ατουάν και τον δικηγόρο του κρατούμενου, Τζαουάντ Μπούλος.

Εκπρόσωπος της Ενωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων ανέφερε ότι η νίκη του Γανταφάρ Αμπού Ατουάν είναι μία «μέρα υπερηφάνειας, τιμής και αξιοπρέπειας» για όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δίχως καν κατηγορίες στο πλαίσιο της αυθαίρετης λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» που μπορεί να ανανεώνεται ανά εξάμηνο δίχως καμία απολύτως αιτιολόγηση.

Ο Γανταφάρ Αμπού Ατουάν συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο με εντολή «διοικητικής κράτησης» που ανανεώθηκε έκτοτε ανά εξάμηνο. Είχε συλληφθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν έχοντας πραγματοποιήσει και το 2019 απεργία πείνας.

Ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 5 Μάη στη φυλακή «Ρέιμοντ», όπου υπέστη κακομεταχείριση από άλλους φυλακισμένους. Ακολούθως τον μετέφεραν στην φυλακή απομόνωσης Οχλικντάρ βάζοντάς τον σε ένα μικρό κελί γεμάτο παράσιτα και έντομα έως ότου αναγκάστηκε σε απεργία δίψας και πείνας.

Στις 21 Ιουνίου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σοβαρά αναγκάζοντας τους γιατρούς της φυλακής να προτείνουν τη  μεταφορά του στο νοσοκομείο Κάπλαν. Και εκεί όμως αντιμετώπισε προβλήματα καθώς οι κατοχικές αρχές του απαγόρευσαν αρχικά τις επισκέψεις του δικηγόρου του και τον απείλησαν με αναγκαστική σίτιση σε περίπτωση που δεν σταματήσει την απεργία πείνας.

Η υπόθεσή του προκάλεσε συγκίνηση εντός και εκτός Δυτικής Όχθης ενώ σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ανακοίνωσαν πως ξεκινούν μαζικά απεργία πείνας μέχρι την απελευθέρωση του Ατουάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα