ΑΘΗΝΑ
05:38
|
20.04.2024
Oι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά στο gov.gr.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες για την εξασφάλιση του λεγόμενου “Πάσου Ελευθερίας” (Freedom Pass) που λανσάρει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να πείσει τους νέους ηλικίας μεταξύ 18 ως 25 ετών να εμβολιαστούν δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής.

www.insider.gr/sites/default/files/styles/schem...

Όπως έγινε γνωστό, δικαιούχοι της Freedom Pass θα είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

  • Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.
  • Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτή.
  • Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο).
  • Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μόλις συμπληρωθεί και υποβληθεί η αίτηση και εφόσον οι αιτούντες ικανοποιούν όλα τα κριτήρια, τότε, το ονοματεπώνυμο, το email και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου θα διαβιβάζονται στην τράπεζα προκειμένου να “εκδοθεί” η ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021. Στη συνέχεια, εάν δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως τότε, ή έχει απομείνει κάποιο υπόλοιπο, θα απενεργοποιείται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα