ΑΘΗΝΑ
03:45
|
27.04.2024
Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του ιδιοκτήτη της Ιεράς Μονής Αγίου Παΐσιου μετά την ανάρτηση πινακίδας κατά των εμβολιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη του 66χρονου ιδιοκτήτη της Ιεράς Μονής Αγίου Παΐσιου στη Ρόδο στην οποία αναρτήθηκε πινακίδα κατά των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό, με την κατηγορία για διέγερση της δημόσιας τάξης, προχώρησαν οι αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου της μονής αναρτήθηκε πινακίδα που αναγράφει «Η Ιερά Μονή Αγίου Παΐσιου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κλπ, κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας 962… Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου», προτρέποντας με τον τρόπο αυτό στην μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και ενός εργάτη , ο οποίος εκτελούσε εργασίες με τη χρήση σκαλωσιάς χωρίς τη σχετική άδεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dimokratiki.gr, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της δηλώνει ότι η Ιερά Μονή Οσίου Παΐσιου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αλλά αποτελεί ιδιόκτητο ναό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Μητρόπολη Ρόδου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμβαδίζει με τις ακραίες θέσεις του ιδιοκτήτη, σημειώνει ότι ο εν λόγω ναός, αποτελεί κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικοδομήθηκε χωρίς να έχει δώσει άδεια η εν λόγω Μητρόπολη, αν και στο παρελθόν έχουν τελεσθεί λειτουργίες από ιερείς στον χώρο, στο πλαίσιο της «καλοπροαίρετης προσέγγισης των ιδιόκτητων ναών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα