ΑΘΗΝΑ
17:10
|
26.04.2024
Διαμαρτυρία της “Alerta Feminista” για “ρατσιστική” κάλυψη της υπόθεσης του θανάτου 13χρονης μετά από ομαδικό βιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κοινή γνώμη στην Αυστρία παραμένει συγκλονισμένη από τον τραγικό θάνατο ενός 13χρονου κοριτσιού. Η Λεονί Έλτερν έχασε τη ζωή τους αφού πρώτα άγνωστοι τη βασάνισαν, τη νάρκωσαν και τη βίασαν ομαδικά. Ωστόσο, μια αναρχοφεμινιστική συλλογικότητα δηλώνει εξοργισμένη με την κάλυψη της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται στην καταγωγή των υπόπτων με τέτοιο τρόπο ώστε να πληγεί συνολικά η εικόνα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Μέλη της οργάνωσης “Alerta Feminista” εισέβαλαν χθες Τετάρτη στα γραφεία του oe24, της ιστοσελίδας της βιεννέζικης εφημερίδας “ Osterreich” ζητώντας να συναντηθούν με τα μέλη της σύνταξης. Τελικά οι ακτιβίστριες, οι οποίες είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα, μπήκαν στο τμήμα πωλήσεων του ιστότοπου και ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με υπαλλήλους. Κάποιοι από τους υπαλλήλους της αυστριακής ιστοσελίδας δήλωσαν ότι δέχθηκαν σωματική επίθεση χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν. Η “Alerta Feminista” κατηγορεί τον ιστότοπο για “ρατσιστική” κάλυψη της υπόθεσης που συγκλόνισε την Αυστρία πριν από δύο εβδομάδες. Η έρευνα των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά ο ιστότοπος oe24 έχει ήδη κατονομάσει ως δράστες και όχι ως υπόπτους τέσσερις άνδρες αφγανικής καταγωγής.

“Εσείς λέτε ότι η σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών, των λεσβιών, των διεμφυλικών και των τρανς ατόμων είναι εισαγόμενη… Εμείς λέμε ότι είναι συνέπεια μιας σεξιστικής κοινωνίας, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας”, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα τρικάκια που πέταξαν τα μέλη της “Alerta Feminista” στα γραφεία του ιστότοπου oe24. Ο γενικός διευθυντής του μέσου, Νίκι Φέλνερ, καταδίκασε τη “βίαιη εισβολή” στα γραφεία και τη λεκτική επίθεση που δέχθηκαν κυρίως οι γυναίκες εργαζόμενες στον ιστότοπο από τα μέλη της συλλογικότητας. Ζήτησε επίσης από τις αρχές να αναλάβουν δραστικά μέτρα κατά των υπευθύνων αυτής της ενέργειας.

Για τη δολοφονία έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί δύο νεαροί Αφγανοί, 16 και 18 ετών που κατηγορούνται ότι, αφού οδήγησαν την κοπέλα στο διαμέρισμά τους, την κακοποίησαν και στη συνέχεια τη σκότωσαν, ενώ στο αίμα της βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, ο 16χρονος δεν έχει πολύ καιρό που ήρθε στη χώρα, ενώ ο 18χρονος ήρθε ως ασυνόδευτος ανήλικος το 2015, όταν ήταν 12 ετών. Είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών και για το λόγο αυτό το αυστριακό κράτος αρνήθηκε να παρατείνει το καθεστώς προστασίας του το 2018, όμως ο νεαρός άσκησε έφεση, η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Για εξοργιστικό περιστατικό έκανε λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος που ξεκαθάρισε ότι επί θητείας του δεν πρόκειται να χαλαρώσουν οι κανονισμοί περί ασύλου.

“Στα δικά μου μάτια είναι απαράδεκτο άνθρωποι να έρχονται στη χώρα μας, να λένε ότι αναζητούν προστασία κι έπειτα να διαπράττουν σκληρά και βάρβαρα εγκλήματα. Από πολιτικής άποψης, αυτό για μένα σημαίνει ότι συνεχίζουμε τον συνεπή μας δρόμο. Επί των ημερών μου δεν θα σταματήσουν σε καμία περίπτωση οι απελάσεις στο Αφγανιστάν ή μια χαλάρωση στο νόμο περί ασύλου για τους παραβατικούς αιτούντες άσυλο. Το ακριβώς αντίθετο: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συνεπής διαδικασία κατά των παραβατών, κατά εκείνων που διαπράττουν βίαια εγκλήματα στη χώρα μας, ειδικά εις βάρος γυναικών ή παιδιών”, δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς. Υπέρ της απέλασης του 18χρονου τάχθηκε και η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, “αν διαπράξεις ένα έγκλημα, χάνεις το δικαίωμά σου στο άσυλο”.

Με πληροφορίες από RT News, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα