ΑΘΗΝΑ
14:17
|
18.04.2024
Εκατοντάδες, κυρίως ηλικιωμένοι, χρειάστηκαν νοσηλεία σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία έχει καταγράψει περισσότερα από 3.800 συμπτωματικά περιστατικά Covid-19 σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνεται σε νέα μελέτη του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας, Ρόμπερτ Κοχ.  

Ειδικότερα, η νέα μελέτη αναφέρει ότι συνολικά 3.806 Γερμανοί πολίτες εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου Covid-19 δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του ιού, το χρονικό διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 7 Ιουλίου. Άλλοι 4.110 διπλά εμβολιασμένοι πολίτες μολύνθηκαν από τη νόσο Covid-19, αλλά ήταν ασυμπτωματικοί ενώ σύμφωνα με την ίδια μελέτη περισσότερα από 270 άτομα –κυρίως ηλικιωμένοι– χρειάστηκαν να νοσηλευτούν παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων.

Το Ινστιτούτο Λοιμωξιολογίας, Ρόμπερτ Κοχ, διαπίστωσε επίσης ότι η μετάλλαξη, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευθυνόταν για την πλειονότητα των συμπτωματικών περιστατικών Covid-19, ενώ η ινδική παραλλαγή του ιού, γνωστή κι ως μετάλλαξη Δέλτα, εντοπίστηκε σε περισσότερα από 120 περιστατικά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η έρευνα, ωστόσο, αναφέρει ότι η μετάλλαξη Δέλτα ήταν η επικρατέστερη στους ασυμπτωματικούς τέσσερις και πλέον εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους με τις δύο δόσεις. Το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπτωματικών ήταν πολύ μικρό καθώς αφορούσε το 0,29% όλων των περιστατικών σε ενήλικες κάτω των 60 ετών και περίπου το 1% των ενηλίκων 60 και άνω ετών. Το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουλίου η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υπολογίζεται στο 92% για τους ενήλικες κάτω των 60 ετών και στο 91% για τους άνω των 60 ετών. Η μελέτη του Ινστιτούτου δεν κατονομάζει κάποιο συγκεκριμένο από τα εγκεκριμένα εμβόλια. Σύμφωνα με το Ρόμπερτ Κοχ η εν λόγω μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων βάση των κλινικών δοκιμών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου περίπου 34 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Ποσοστό μεγαλύτερο του 57% των Γερμανών πολιτών έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Χθες Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 970 νέα κρούσματα κορονοϊού και 31 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα η Γερμανία έχει καταγράψει 3.733.519 μολύνσεις και 91.141 θανάτους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα