ΑΘΗΝΑ
23:44
|
16.09.2021
H Γερμανία ενέταξε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων, στην "κόκκινη" λίστα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας καθώς η Γερμανία ενέταξε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων, στην “κόκκινη” λίστα της, το υψηλότερο από τα τρία επίπεδα συναγερμού, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

Το Ινστιτούτο ιολογίας Robert Koch (RKI) έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου και έτσι από τις 11 Ιουλίου, μπαίνουν σ’ αυτόν και οι ισπανικές περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός λίστας, όπως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ισπανία, οδήγησε τη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα να συμπεριλάβει την Καταλονία στον κατάλογο των περιοχών κινδύνου, μόλις δύο εβδομάδες μετά την άρση των περιορισμών.

“Η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων, θεωρείται πλέον ζώνη κινδύνου”, ανέφερε το RKI.

Εκτός από την Ισπανία, το Ινστιτούτο Robert Koch συμπεριέλαβε στην “κόκκινη” λίστα και το Μπαχρέιν.

Παράλληλα, στις ”περιοχές μεγάλου αριθμού κρουσμάτων” κατατάσσει το RKI και την Κύπρο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές ”μεγάλου αριθμού κρουσμάτων”, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο, υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, η οποία ωστόσο μπορεί να διακοπεί μετά την πέμπτη ημέρα με αρνητικό τεστ. Επιστρέφοντας από τις ”περιοχές κινδύνου”, οι μη εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Πηγή: hosteltur.com, efe.com

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό 18χρονη στην Κρήτη

Συνεργασία Μακρόν-Μέρκελ μέχρι τη νέα γερμανική κυβέρνηση

Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα