ΑΘΗΝΑ
10:19
|
26.04.2024
Ο 49χρονος ήταν ανεμβολίαστος, όπως και οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται σε εντατική του «Παπανικολάου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος 49χρονος μοναχός του Αγίου Όρους, που αποτελεί και το «κρούσμα μηδέν» της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω.

Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Στο τεστ που του έγινε, εντοπίστηκε θετικός, και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και στις 4 του μήνα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Μέχρι και σήμερα παραμένει στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο 49χρονος ήταν ανεμβολίαστος, όπως και οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται σε εντατική του «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ιστότοπο Voria.gr ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο διασωληνωθείς είναι χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Ο μοναχός δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στην διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα» συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Mέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – δυο ημερών- επιδεινώθηκε ταχύτατα και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ο μοναχός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα