ΑΘΗΝΑ
09:01
|
19.05.2024
Ένα ακόμα πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα στη Ντάκα – Εργαζόμενοι πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν από τις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο τροφίμων και ποτών κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα και ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν διαρκώς σορούς ενώ δεκάδες είναι αγνοούμενοι.  

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο ισόγειο του πολυώροφου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Ντάκα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά ξεκίνησε σε εγκατάσταση παραγωγής νουντλς, ζαχαρωτών και αναψυκτικών της εταιρείας Hashem Food and Beverage.

Ο αριθμός των παγιδευμένων ατόμων μέσα στο κτίριο παραμένει άγνωστος. Κάποιοι επιχείρησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες πηδώντας από τα παράθυρα του κτιρίου και έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να διασώσουν τουλάχιστον 24 εργαζόμενους. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: “Δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμα εργαζόμενοι είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο. Δεν γνωρίζουμε επίσης την αιτία της φωτιάς”.

Ο Μοχάμαντ Σαΐφουλ, ένας εργαζόμενος που γλίτωσε από τη φωτιά, δήλωσε ότι μέσα στο εργοστάσιο υπήρχαν δεκάδες εργαζόμενοι. “Στον τρίτο όροφο, οι πόρτες πρόσβασης στο κλιμακοστάσιο ήταν κλειστές. Συνάδελφοι λένε ότι μέσα βρίσκονταν 48 άνθρωποι. Δεν ξέρω τι τους έχει συμβεί”, είπε.

Τα εργατικά δυστυχήματα με φωτιές ή κατάρρευση κτιρίων είναι συνήθη στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στη σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Το 2012 σε φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε εργοστάσιο είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 117 άνθρωποι. Μέχρι σήμερα παραμένει το πλέον πολύνεκρό εργατικό δυστύχημα στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. 

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα