ΑΘΗΝΑ
11:26
|
19.04.2024
Δύσκολη φάση της πανδημίας για το φθινόπωρο λόγω επέλασης Δέλτα αλλά οριστικό τέλος το καλοκαίρι του '22 βλέπει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο φθινόπωρο προέβλεψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, λέγοντας πως θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι, ενώ εκτίμησε πως με την πανδημία θα ξεμπερδέψουμε το επόμενο καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Covid 19: Η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα», έκανε λόγο για επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα και σημείωσε πως το φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο και ορισμένοι φυσικά δεν θα τα καταφέρουν.

«Μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα», είπε ο κ. Σύψας, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Covid 19: Η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα», εκτιμώντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί τείχος ανοσίας και έτσι θα τελειώνουμε με την πανδημία.

«Η μετάλλαξη Δέλτα, είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Θα προσβάλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το 40% των πλήρως εμβολιασμένων θα βοηθήσει ώστε να μη φτάσει στα όριά του το ΕΣΥ, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι απόλυτοι αριθμοί των ανεμβολίαστων είναι αρκετοί για να πιεστεί το σύστημα. «Επομένως το παιχνίδι παίζεται στο πόσο γρήγορα θα εμβολιαστούμε και πόσο γρήγορα θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τις μάσκες, χαρακτήρισε πολύ κακή ιδέα να τις βγάλουμε τώρα που η πανδημία ξαναμπαίνει σε εκθετική πορεία. Οπως επεσήμανε, «όσον αφορά τις μάσκες είναι προφανές ότι συνεχίζουμε να τις φοράμε παντού, σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, με την εξαίρεση βέβαια περιοχών χωρίς συνωστισμό, όπως σε έναν ερημικό δρόμο ή στο βουνό. Στην πόλη μέσα, όπου γύρω μας κυκλοφορούν άνθρωποι, δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμα και αν έχουμε εμβολιαστεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα