ΑΘΗΝΑ
02:48
|
24.04.2024
Ο Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στις 18.00 σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα σε χώρους δισκέδασης αλλά και στην εστίαση μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των νέων, σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στις 18.00 σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα του lockdown στις 26 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μειώνονταν, ενώ περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ωστόσο, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κλαμπ ανοικτά, τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν. Περισσότερα από 5.400 κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με κάτω των 1.000 μία εβδομάδα πριν.

Ωστόσο, η Ολλανδία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε εκτεταμένο lockdown, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για να περιορισθεί η διασπορά του ιού ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL , τα καφέ και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυκτα και οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορισθούν στην συμμετοχή 1.000 ατόμων το πολύ, ενώ έως 500 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Περί τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αφορούν νέους και περισσότερο από το 50% αφορούν την παραλλαγή Δέλτα της Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα