ΑΘΗΝΑ
00:41
|
23.05.2024
Πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετοί τραυματίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών των δυνάμεων της αστυνομίας με μέλη συμμοριών στους δρόμους του Καράκας, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα. Οι ένοπλες μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας μαίνονται από την περασμένη Τετάρτη.  

Η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στις βορειοδυτικές συνοικίες του Καράκας μετά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και συμμορίτες σε τουλάχιστον πέντε συνοικίες το τελευταίο 24ωρο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επιθέσεις από μέλη των συμμοριών “Ελ Κόκι”, “Βάμπι” και “Γκαρμπίς”, οι οποίες προσπαθούν εδώ και μήνες να επεκταθούν σε περιοχές πέρα από τη συνοικία Κότα 905.

Ακτιβιστές δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών την περασμένη Τετάρτη σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν έξι. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν επισήμως επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες από τις ανταλλαγές πυρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Κάρμεν Μελέντεζ, δήλωσε ότι “δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές, όπου δραστηριοποιούνται εγκληματικές ομάδες”. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και διαβεβαίωσε πως “οι δυνάμεις ασφαλείας δεν θα σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που μαστίζονται από τη βία των συμμοριών”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Λαμία: Λουκέτο στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα από τον ΕΦΕΤ

Ακροδεξιοί του κόσμου ενωθείτε: Το Vox έφερε κοντά Λεπέν και Μελόνι (και ξανά τον Μιλέι)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα