ΑΘΗΝΑ
22:37
|
19.04.2024
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας προειδοποιεί ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία του για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, λέγοντας εμφατικά πως αν ήταν χειμώνας τώρα θα είχαμε καραντίνα με αυτή την επιδημιολογική έξαρση. Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει, ήδη, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου τα 3.000 την ημέρα και προειδοποιεί ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν. Ως εκ τούτου, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι σύστημα δημόσιας υγείας θα δεχθεί εκ νέου πιέσεις με αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων αλλά και θανάτων.

Τζανάκης: Θα νοσήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι – Φτάνουμε τα 3.000 κρούσματα την ημέρα

☑️Τζανάκης: Θα νοσήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι – Φτάνουμε τα 3.000 κρούσματα την ημέρα?Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά τις καταγγελίες του, αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού

Posted by Στα ΜΕΣΑ και στα έξω on Thursday, July 8, 2021

Όσον αφορά την επικρατούσα άποψη ότι η μετάλλαξη Δέλτα “χτυπά” μόνο τις νεαρές ηλικίες και μάλιστα με ελαφριά συμπτώματα, ο Νίκος Τζανάκης υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ακόμα είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και εκτίμησε ότι η πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα θα είναι εκείνη των 50-65 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. “Η ηλικιακή ομάδα αυτή όταν κολλήσει για παράδειγμα από τα παιδιά της δεν ξέρουμε πώς θα περάσουν τη νόσο και τότε μόνο θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα όσον αφορά τις επιπλοκές σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα”, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα