ΑΘΗΝΑ
03:03
|
27.04.2024
«Η ΕΕ έχει παραδώσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραδώσει αρκετές δόσεις εμβολίου στα κράτη μέλη προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε δηλώσει με ανάρτησή της στο Twitter ότι «η ΕΕ ήταν σε καλό δρόμο» για την επίτευξη του παραπάνω στόχου το προηγούμενο διάστημα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή δήλωσε ότι  οι χώρες της ΕΕ είχαν παραγγείλει σχεδόν 40 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου που παρήγαγε η Johnson & Johnson.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προέτρεψε το Σάββατο τις χώρες της ΕΕ να αυξήσουν τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα διανεμηθούν σε ολόκληρη την Ένωση μέχρι την Κυριακή, ενώ η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χορηγήσει περισσότερες δόσεις, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων που δρουν κατά των νέων μεταλλάξεων.  

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τήρησε το λόγο της. Αυτό το Σαββατοκύριακο παραδίδουμε αρκετά εμβόλια στα κράτη μέλη ώστε να είναι σε θέση να εμβολιάσουν πλήρως τουλάχιστον το 70% των ενηλίκων της ΕΕ αυτόν τον μήνα», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη ηττηθεί. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε περισσότερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων ενάντια σε νέες μεταλλάξεις».

Όπως υπενθυμίζει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η ΕΕ έχει δηλώσει ήδη από τον Μάιο ότι είναι πεπεισμένη πως θα επιτευχθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος  της ΕΕ να διαθέσει αρκετά εμβόλια στα κράτη μέλη της, ώστε να ανοσοποιηθεί ολόκληρος ο πληθυσμός που δύναται να εμβολιαστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα