ΑΘΗΝΑ
17:03
|
25.04.2024
«Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ασχολήθηκε με την αυτοκτονία του 22χρονου Χαμίντ, που δεν άντεξε να ζει με τον φόβο της απέλασής του» καταγγέλλουν οι πρόσφυγες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό που αναδεικνύει τις τραγικές συνθήκες και τις ψυχικές προκλήσεις στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι πρόσφυγες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο. Σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύτηκε στο facebook συνοδευόμενη από αντίστοιχο βίντεο, ο Χαμίντ, ένας 22χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν φαίνεται πως έβαλε τέλος στη ζωή του φοβούμενος την επικείμενη απέλασή του, καθώς η αίτηση ασύλου του είχε ήφη απορριφθεί τρεις φορές.

Την ίδια ώρα, οι πρόσφυγες δηλώνουν την μεγάλη ανησυχία τους για το γεγονός ότι πλέον η Τουρκία συνιστά «ασφαλή χώρα», καθώς και για το γεγονός ότι η αυτοκτονία του 22χρονου Χαμίντ δεν έχει απασχολήσει στο ελάχιστο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χαμίντ, 22χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν κρεμάστηκε με ένα σκοινί στο δωμάτιό του φοβούμενος την απέλαση, μετά από τρεις απορριπτικές αποφάσεις. Πρέπει να προστεθεί ότι κανένα από τα ΜΜΕ δεν έχει πει τίποτα για αυτό!

Όλοι οι κάτοικοι του καταυλισμού ανηγσυχούν σοβαρά για την κρίση της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας».

Απαιτούμε σοβαρή παρακολούθηση του ζητήματος. Εμείς, οι αιτούντες άσυλο μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το άδικο σύστημα και να μην επιτρέψουμε να κατασταλεί η φωνή μας!! Κάθε άτομο έχει φωνή! Χρησιμοποιήστε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσετε το θέμα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα