ΑΘΗΝΑ
18:33
|
03.05.2024
Παρεμπόδιση επαφής με συνήγορο, συγκάλυψη κακοποιητή και παράτυπες διαδικασίες των αστυνομικών αρχών με πρωτεργάτη το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπη με παρεμπόδιση επαφής της με συνήγορο, παράκαμψη του αυτόφωρου, συγκάλυψη κακοποιητή και παράτυπες διαδικασίες των αστυνομικών αρχών με πρωτεργάτη το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται μια νεαρή κοπέλα που  κατέφυγε το πρωί του Σαββάτου σε καφετέρια στην περιοχή της Ηλιούπολης αφού είχε μόλις δραπετεύσει από το σπίτι όπου επί ένα μήνα κρατούταν από αστυνομικό υπό την απειλή όπλου, ο οποίος την κακοποιούσε και την εξέδιδε. 

Τεράστια ερωτήματα εγείρει η διαχείριση υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης από την αστυνομία και το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, βάσει της σοβαρότατης καταγγελίας που έκανε στο ThePressProject η συνήγορος του θύματος, Αντωνία Λεγάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λαμπρινής Θωμά και του Θάνου Καμήλαλη, μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, κατέφυγε το πρωί του Σαββάτου σε καφετέρια, αφού είχε μόλις δραπετεύσει από το σπίτι όπου αστυνομικός την κρατούσε υπό την απειλή όπλου επί έναν ολόκληρο μήνα, ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία της την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Εκεί, οι υπάλληλοι της καφετέριας προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν, ειδοποιώντας τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης προκειμένου να προβεί σε μήνυση. 

Ωστόσο, η υπόθεση έλαβε ανατριχιαστική τροπή, καθώς, όπως καταγγέλει η Α.Λεγάκη, η κοπέλα οδηγήθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, αντί να μεταφερθεί άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την περίθαλψη που χρειάζεται και να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Ως αποκορύφωμα της παράτυπης διαδικασίας, δεν έχει επιτραπεί στο νεαρό θύμα να έρθει σε επαφή με τη συνήγορό του, ενώ δεν έχει επιτραπεί ούτε στον δικηγόρο που ήταν μαζί της στο Α.Τ. Ηλιούπολης, Γιάννη Μυκωνιάτη, να την προσεγγίσει από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο τμήμα της Κηφισίας, με πρόσχημα ότι «δεν είναι κατηγορούμενη». 

Άξίζει να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλει η Α. Λεγάκη, η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία κατά του δράση αστυνομικού δεν έχει εκκινηθεί, ο ίδιος έχει προσαχθεί χωρίς να οδηγηθεί στην Εισαγγελία, ενώ το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων που, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του TPP, δεν έχει καμία εμπλοκή με τις αυτόφωρες διαδικασίες, παρεμποδίζει επί της ουσίας την έννομη εξέλιξη της διαδικασίας

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Λαμπρινής Θωμά και του Θάνου Καμήλαλη στο ThePressProject: 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα