ΑΘΗΝΑ
12:43
|
23.04.2024
Επεκτείνεται το πλάνο των εμβολιασμών, καθώς από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των 15-17 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεκτείνεται το πλάνο των εμβολιασμών, καθώς από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των 15-17 ετών, όπως ανακοινώθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στο Υπουργείο Υγείας. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει πως δεν ενδύκνειται σε άτομα με συγκεκριμένα νοσήματα να εμβολιαστούν. Ενδέχεται να επηρεάσουν μερικώς την αποτελεσματικότητα, αλλά κανένας άλλος λόγος που να απαγορεύει τον εμβολιασμό, ο οποίος πρέπει να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Σχολίασε επίσης πως άλλος ένας λόγος που πολλοί δεν εμβολιάζονται είναι γιατί περιμένουν το φάρμακο. Ωστόσο, τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο άλλο σκεύασμα πέραν του εμβολίου σε κυκλοφορία.

Άλλος ένας λόγος που αναφέρεται συχνά είναι πως επειδή και οι εμβολιασμένοι ενδέχεται να κολλήσουν χωρίς όμως να σκέφτονται, συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας πως το 99% που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. 

Συνέχισε διευκρινίζοντας ότι όσον αφορά τις μικρές ηλικίες, 12-15 ετών, αν και ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης είναι αμυδρός, ωστόσο παραμένουν οι κίνδυνοι λόγω του κινδύνου μετάδοσης στους ενήλικες που είναι πιο ευάλωτοι.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση με μια ενδεχόμενη τρίτη δόση, η κ. Θεοδωρίδου, υπενθύμισε πως η Pfizer υπέβαλε αίτημα την Παρασκευή για τρίτη δόση εμβολίου, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές απάντησαν προς στιγμήν αρνητικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι από την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών ενώ καταργείται η ποινή για το ραντεβού για τους εμβολιασμούς. Υπογράμμισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.

Προσέθεσε πως παρατηρείται αύξηση στους ρυθμούς εμβολιασμών των νέων. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, υπάρχει μια αύξηση 9% μέσα σε δύο εβδομάδες. Διευκρίνισε δε πως συνολικά, το 41% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα