ΑΘΗΝΑ
09:27
|
25.04.2024
Ως "ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της" αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως “ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της” αντιμετωπίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στην Κούβα και διοργανώνονται από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πιθανή την υποκίνησή τους από τις ΗΠΑ και την αντικομμουνιστική κουβανική παροικία στη Φλόριντα.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Στη συνέχεια μεγεθύνουν και υπερπροβάλουν αυτές τις δραστηριότητες μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού τους μηχανισμού. Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική “ανθρωπιστική επέμβαση” στην Κούβα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!


Η τεράστια υποκρισία και η προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα που πρόβαλλαν διάφορες αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις διεθνώς. αλλά και στη χώρα μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25 κ.ά, πως η εκλογή Μπάϊντεν τάχα θα σήμανε προοδευτική στροφή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ακολούθως καταδικάζει τις “προβοκατόρικες ενέργειες των ιμπεριαλιστών, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του”.

Καταδικάζει επίσης “κάθε σενάριο για οποιαδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα” καθώς με αυτή την πρόφαση έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σε Γιουγκοσλαβία, Λιβύη κ.α.

“Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτοί που καθημερινά τα κουρελιάζουν στις χώρες τους!” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα