ΑΘΗΝΑ
21:34
|
16.04.2024
Άρση του οικονομικού εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα ζήτησε ο Μεξικανός πρόεδρος, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε είδους παρέμβαση στα εσωτερικά της νησιωτικής χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (12/7) ότι οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν τέλος στο οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει στην Κούβα, ώστε να βοηθήσουν την χώρα αυτή μετά τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί, στις οποίες συμμετέχουν οργισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις βασικών ειδών.

«Η αλήθεια είναι ότι εάν κάποιος θέλει να βοηθήσει την Κούβα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει τον αποκλεισμό της Κούβας, όπως απαιτεί η πλειοψηφία των χωρών του κόσμου», δήλωσε ο Λοπέζ Ομπραδόρ κατά την διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο Ομπραδόρ απέρριψε κάθε «ξένη παρεμβατική προσέγγιση» στην κατάσταση στην Κούβα, και προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

«Το Μεξικό μπορεί να βοηθήσει με την προμήθεια φαρμάκων, εμβολίων και ό,τι είναι απαραίτητο, καθώς και τρόφιμα, γιατί η υγεία και η τροφή είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, των οποίων η διασφάλιση δεν απαιτεί «παρεμβατική πολιτική διαχείριση», συμπλήρωσε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες το νησιωτικό κράτος, το οποίο τελεί υπό εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αμερικανικό εμπάργκο επί έξι δεκαετίες, συγκλονίζεται από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Κούβας και επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ταξίδεψε στην πόλη, συνοδευόμενος από οπαδούς του κόμματος που διαδήλωναν φωνάζοντας «Ζήτω η Κούβα!» και «Ζήτω ο Φιντέλ!», καλώντας τους υποστηρικτές του κόμματος να αντιμετωπίσουν «προκλήσεις» από το εξωτερικό.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα