ΑΘΗΝΑ
04:30
|
18.04.2024
Καταγγέλλουν ότι στοχοποιεί άδικα τους νέους – Κατηγορούν την κυβέρνηση για μια καμπάνια φόβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο σποτ της κυβέρνησης της Αυστραλίας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μπροστά στην απειλή του κορονοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα. Στο σποτ “πρωταγωνιστεί” μια ασθενής με Covid-19, η οποία νοσηλεύεται διασωλημένη και πασχίζει να αναπνεύσει. Το μήνυμα του σποτ είναι:  “Η νόσος Covid-19 μπορεί να μας επηρεάσει όλους… Κλείστε ραντεβού για τον εμβολιασμό σας”.

Οι πολλοί επικριτές του διαφημιστικού-ενημερωτικού σποτ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί άδικα τους νέους καθώς όλες οι ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα εμβόλια κοντά στο τέλος του τρέχοντος έτους. Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας προτρέπουν τους νέους να μην εμβολιαστούν με το σκεύασμα της βρετανοσουηδικής AstraZeneca, αλλά να περιμένουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Να σημειωθεί πως στην Αυστραλία υπάρχει μεγάλη έλλειψη του εμβολίου της Pfizer. Το σποτ προβάλλεται στο Σίδνεϊ, όπου παρατηρείται μια νέα έξαρση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα και η πόλη βρίσκεται σε λοκντάουν εδώ και τρεις εβδομάδες.

“Είναι εντελώς προσβλητικό να παίζεις μια τέτοια διαφήμιση όταν οι Αυστραλοί αυτής της ηλικιακής ομάδας περιμένουν ακόμη τον εμβολιασμό τους”, σχολίασε στο Twitter ο δημοσιογράφος Χιου Ρίμιντον.

“Αντί να δημιουργείτε μια καμπάνια φόβου, φροντίστε να έχετε αρκετά εμβόλια”, τόνισε βουλευτής της αντιπολίτευσης. “Γιατί στοχοποιούμε τους νέους; Δεν θα έπρεπε να ασχολείστε με το μεγάλο ποσοστό επιφυλακτικός στις ηλικιακές ομάδες άνω των 55”, αναρωτήθηκε μία χρήστης στο Twitter. Πολλοί επίσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη ευαισθησίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση εμμένει πως πρόκειται για ένα πετυχημένο σποτ. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αυστραλίας, Πολ Κέλι, δήλωσε ότι είναι εσκεμμένα τρομακτικό προκειμένου να περάσει το μήνυμά του που είναι:  “μένουμε όλοι σπίτι, κάνουμε τεστ και προγραμματίζουμε τον εμβολιασμό μας”.

Ο βρετανικός Γκάρντιαν συγκρίνει το αυστραλιανό σποτ με αντίστοιχες εκστρατείες σε άλλα μέρη του κόσμου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα