ΑΘΗΝΑ
16:16
|
18.08.2022
Χιλιάδες κάτοικοι της Ηλιούπολης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για καταγγελία της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης με αφορμή τον εφιάλτη της 19χρονης κοπέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 2.000 κάτοικοι της Ηλιούπολης ανταποκρίθηκαν απόψε στο κάλεσμα φεμινιστικών οργανώσεων, τοπικών συλλογικοτήτων και εργατικών κινήσεων για αλληλεγγύη στην 19χρονη κοπέλα που από την ηλικία των 11 ετών έπεσε θύμα συστηματικής αιμομιξίας και στη συνέχεια μαστρωπείας από διεφθαρμένο αστυνομικό.

Εικόνα

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς και μικρότερους δρόμους συνοικίας της Ηλιούπολης με συνθήματα,όπως : “Ούτε στην Ηλιούπολη, ούτε και πουθενά, τσακίζουμε το τράφικινγκ σε κάθε γειτονιά!”, “Αγώνας ταξικός και φεμινιστικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος”, “Στου κόσμου τις πλατείες, σ’ όλες τις γειτονιές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές”.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9.00 μμ έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Εικόνα

Εκεί, όπου είχε καταφύγει η έφηβη πριν καιρό για να καταγγείλει τους βιασμούς από τον πατέρα της και κατέληξε να πέσει στα νύχια αδίσταχτου αστυνομικού που την εξέδιδε παρά τη θέλησή της.

Μόνο τον τελευταίο μήνα διαδηλώσεις κατά της γυναικοκτονίας και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμεσολάβηση της Ιαπωνίας για την αναδιάρθωση του χρέους της Σρι Λάνκα;

Η Ρωσία ενδέχεται να κλείσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

Μαζικές απεργίες στη Βρετανία λόγω του υψηλού πληθωρισμού

Το Μαλί κατηγορεί την Γαλλία για συνεργασία με τρομοκράτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα