ΑΘΗΝΑ
17:03
|
26.04.2024
Σάλο προκαλεί στην Κωνσταντινούπολη ο χορός νεαρών ιερόσυλων στη στέγη αρμένικης εκκλησίας του 18ου αιώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν σήμερα σε κατ’ οίκον περιορισμό τρεις άνδρες που βιντεοσκοπήθηκαν το βράδυ της Κυριακής να χορεύουν επιδεικτικά γύρω από τον σταυρό οροφής παλιάς αρμένικης εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη σε μία προσπάθεια να υποτιμήσουν την ιερότητα του χώρου.

Στο βίντεο οι δύο από τους τρεις φαίνεται να χορεύουν γύρω και πάνω από τον σταυρό του ναού, ενώ ο τρίτος τους συνόδευε κοιτώντας προς το πλήθος που βρισκόταν πέριξ της παλιάς εκκλησίας Σουρπ Τακαβόρ που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε πως διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος προσθέτοντας πως οι δύο από τους τρεις νεαρούς αναγνωρίστηκαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι νεοτέρας.

Οι νεαροί συμμετείχαν μαζί με πολλές δεκάδες άλλους σε κινητοποίηση κατά της απόφασης των αρχών για απαγόρευση της μουσικής σε καταστήματα και χώρους εστίασης και διασκέδασης μετά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

A view of Surp Takavor Church in the Kadıköy district, in Istanbul,Turkey, August 31, 2019. (Shutterstock Photo)

Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από φιλοκυβερνητικούς κύκλους που αποδοκίμασαν υποκριτικά το περιστατικό αξιοποιώντας την αφορμή για να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις μέρους της νεολαίας για τα αυστηρά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϋλού που αποδοκίμασε την ενέργεια των νεαρών στην αερμένικη εκκλησία ως “ιερόσυλη”. Έσπευσε δε να επικοινωνήσει με τον Αρμάν Μπουκουσουγιάν, που είναι διευθυντής αρμένικου ιδρύματος που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ναό για να εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα