ΑΘΗΝΑ
16:28
|
20.04.2024
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε σήμερα Δευτέρα (12/7) ότι τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς στην Ολλανδία και ζήτησε συγγνώμη καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν πριν λίγες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.

«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε ο Ρούτε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Η συγγνώμη του Oλλανδού πρωθυπουργού σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή από τη στάση του την περασμένη Παρασκευή, όταν κατ’ επανάληψη υπεραμύνθηκε της προηγούμενης χαλάρωσης των περιορισμών αναφερόμενος σε ένα «λογικό μέτρο» και αρνήθηκε να δεχθεί την ευθύνη για πιθανή κακοδιαχείριση από την κυβέρνησή του.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο Ρούτε επέβαλε εκ νέου περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα κρούσματα μεταξύ κυρίως των νεαρών ενηλίκων, δύο εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του λοκντάουν στη χώρα και ενώ το προηγούμενο διάστημα μειώνονταν τα κρούσματα.

Πηγές: DutchNews.nl

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα