ΑΘΗΝΑ
11:06
|
20.04.2024
Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά αποτέλεσαν στόχο ενός χείμαρρου ρατσιστικών σχολίων σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, δέχονται κριτική για την αποτυχία τους να ενεργήσουν αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την «πλημμυρίδα» ρατσιστικών σχολίων και επιθέσεων κατά μαύρων ποδοσφαιριστών της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά αποτέλεσαν τον στόχο ενός χείμαρρου ρατσιστικών σχολίων σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων αφότου η Αγγλία έχασε τον τελικό του Euro την Κυριακή. Οι τρεις παίκτες ήταν αυτοί που αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι, με αποτέλεσμα την ήττα της Εθνικής Αγγλίας με 3-2 από την Ιταλία.

Το διοικητικό όργανο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδίκασε την επίθεση σε ανακοίνωση την Κυριακή το βράδυ, δηλώνοντας «σοκαρισμένη από τον διαδικτυακό ρατσισμό που είχε ως στόχο ορισμένους από τους παίκτες μας στην Αγγλία στα social media».

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι ότι κανένας πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος να ακολουθήσει την ομάδα», δήλωσε η ομοσπονδία μέσω ανάρτησής της στο Twitter. «Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζονται, ζητώντας παράλληλα τις αυστηρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο.»

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC πως «η αποτρόπαια ρατσιστική επίθεση που απευθύνθηκε προς τους παίκτες της Αγγλίας χθες το βράδυ δεν έχει απολύτως καμία θέση στο Twitter». «Τις τελευταίες 24 ώρες … καταργήσαμε γρήγορα πάνω από 1000 Tweets και θέσαμε οριστικά σε αναστολή ορισμένους λογαριασμούς για παραβίαση των κανόνων μας – η μεγάλη πλειονότητα των οποίων εντοπίστηκε προληπτικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού SkyNews, και με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά διαδικτυακής-ρατσιστικής κακοποίησης, η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει να προωθήσει νομοσχέδιο που θα αποσκοπεί στην καταστολή δραστηριοτήτων των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας για τη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου. Η προτεινόμενη νομοθεσία που είναι γνωστή ως το «νομοσχέδιο για την διαδικτυακή ασφάλεια» θα δώσει στην αρχή εποπτείας Ofcom τη δύναμη να επιβάλλει πρόστιμα σε εταιρείες έως και 18 εκατομμύρια λίρες (24,9 εκατομμύρια δολάρια) ή το 10% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων τους, όποιο είναι υψηλότερο, για παραβιάσεις.

«Μοιράζομαι τον θυμό μου για την τρομακτική ρατσιστική κακοποίηση των ηρωικών μας παικτών», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντόντεν, σε tweet του σήμερα της Δευτέρα (12/7) το πρωί.

Ακολούθησε η καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων τόσο από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όσο και από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κεντ.

Τέλος, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως τα ρατσιστικά περιστατικά διερευνώνται και «δεν θα γίνουν ανεκτά παρόμοια περιστατικά».

Πηγές: BBC, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα