ΑΘΗΝΑ
21:17
|
08.05.2024
Ισραηλινό στρατοδικείο είχε καταδικάσει την Τζαράρ σε 15μηνη φυλάκιση γιατί ανήκε σε "τρομοκρατική οργάνωση", δηλαδή σε ένα πολιτικό κόμμα που μάχεται την κατοχή...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο ρεσιτάλ απανθρωπιάς έδωσαν σήμερα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές καθώς απέρριψαν το αίτημα της 58χρονης Παλαιστίνιας, ηγετικού στελέχους του “Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” (PFLP) που καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο  σε 15μηνη κάθειρξη για τη συμμετοχή της σε “τρομοκρατική οργάνωση”, να παραστεί στην κηδεία της 30χρονης κόρης της, Σούχα, που πέθανε ξαφνικά την περασμένη Κυριακή.

Το στρατοδικείο απέρριψε το αίτημα της Παλαιστίνιας αγωνίστριας αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις δικηγόρων και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που δίνουν τη μάχη τους μέσα στις ισραηλινές φυλακές.

Εικόνα
Αυτές οι φωτογραφίες από την συνάντηση της Χαλίντα Τζαράρ με την κόρη τη Σούχα πριν οδηγηθεί στις ισραηλινές φυλακές έμελλε να είναι οι τελευταίες των δύο γυναικών…

Η θυγατέρα της 58χρονης Παλαιστίνιας πολιτικού, που δούλευε στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση Al Haq για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, βρέθηκε νεκρή την Κυριακή στο σπίτι της στη Ραμάλα πιθανώς από παθολογικά αίτια.

#FreeKhalidaJarrar

Η ΜΚΟ Al Haq ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Τζαράρ για ανθρωπιστικούς λόγους ασκώντας πιέσεις για αλληλεγγύης στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Απηύθυνε διεθνώς κάλεσμα στο Τουίτερ και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταφέροντας να μαζέψει μέσα σε ελάχιστες ώρες πάνω από 11.000 υπογραφές για την απελευθέρωση της.

Η υπόθεση της Χαλίντα Τζαράρ στο Τουίτερ έχει γίνει γνωστή με το χάστνταγκ #FreeKhalidaJarrar και προκαλεί διεθνώς συγκίνηση αλλά και οργή για την αναλγησία των ισραηλινών κατοχικών αρχών. Μεταξύ άλλων γιατί θεωρείται αδιανόητο να απαγορευτεί σε μία μητέρα να “αποχαιρετίσει” για τελευταία φορά την κόρη της, ιδιαίτερα όταν αυτή χάθηκε τόσο πρόωρα..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα