ΑΘΗΝΑ
10:10
|
19.01.2022
Νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Vaccines”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι σε όλες τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Μάλιστα, το Sputnik V παρουσίασε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με άλλα εγκεκριμένα σκευάσματα απέναντι στις μεταλλάξεις που δείχνουν πιο ανθεκτικές απέναντι στα εμβόλια.   

Η μελέτη του ρωσικού Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Vaccines”. Η μελέτη διενεργήθηκε σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V. Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί για κατεπείγουσα χρήση σε 67 χώρες στον κόσμο.  

Αντλώντας δεδομένα από το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Σερβία, το Μπαχρέιν, την Ουγγαρία κι άλλες χώρες οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια διαπίστωσαν ότι το Sputnik V παρήγαγε προστατευτικά, εξουδετερωτικά αντισώματα κατά των νέων μεταλλάξεων, Άλφα (εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο), Βήτα (εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική), Γάμα (εντοπίστηκε αρχικά στη Βραζιλία) , Δέλτα (εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία) και των ενδημικών μεταλλάξεων της Μόσχας.

Ωστόσο, η μελέτη επισημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις Βήτα και Δέλτα ήταν μεν χαμηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες, αλλά υψηλότερη σε σχέση με άλλα σκευάσματα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από Covid-19

Από σήμερα τα δωρεάν self-tests για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα