ΑΘΗΝΑ
17:14
|
19.04.2024
Χιλιάδες Γάλλοι αντιδρούν στο σχέδιο του Μακρόν για "διαβατήριο" εμβολιασμών σε μπαρ, θέατρα και κινηματογράφους από τον Αύγουστο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεπής με την σκληρή αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που εξακολουθούν να αντιδρούν σε κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης βγαίνοντας κατά χιλιάδες (παρά τους περιορισμούς για την πανδημία) στους δρόμους του Παρισιού παραμένει η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

A supporter of French nationalist party "Les Patriotes" (The Patriots) holds a placard during a protest against government's economic and social policies during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Paris, France April 10,2021. The placard reads "No to the health passport".

Σήμερα το απόγευμα, εκατοντάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, υδροβόλα και γκλομπς για να διαλύσουν διαδήλωση κατά του σχεδίου του προέδρου Μακρόν για την χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να μπουν, από τον Αύγουστο, σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους.

Η αστυνομία επενέβη λίγο αφότου εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια λεωφόρο, στο κέντρο του Παρισιού, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές. Ορισμένοι φορούσαν κονκάρδες με το σύνθημα «Όχι στο διαβατήριο υγείας».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε βανάκια της αστυνομίας να κλείνουν έναν δρόμο.

Ορισμένοι Γάλλοι κατηγορούν τον πρόεδρο Μακρόν ότι καταστέλλει τις ελευθερίες και κάνει διακρίσεις σε βάρος όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος απαντά ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της και προτρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Στις προτάσεις της κυβέρνησης, που πρόκειται να συμπεριληφθούν σε επικείμενο νομοσχέδιο είναι η υποχρεωτική καραντίνα, για 10 ημέρες, για όσους βρεθούν θετικοί στην Covid-19. Η αστυνομία (που εξαιρείται από την υποχρεωτική χρήση του “διαβατηρίου” εμβολιασμών) θα αναλάβει να κάνει τυχαίους ελέγχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα