ΑΘΗΝΑ
10:40
|
19.10.2021
Πήρε τη σκυτάλη από τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία διέψευσε τον εαυτό της επικαλούμενη λάθος στη διατύπωση της δήλωσής της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον απόηχο της αναδίπλωσης της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας, Μιχαηλίδου, για το ενδεχόμενο απολύσεων ανεμβολίαστων υπαλλήλων σε μονάδες φροντίδας τόσο στον ιδιωτικό όσο και δημόσιο τομέα, ένας ακόμα υπουργός της κυβέρνησης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό.  Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προανήγγειλε  ρύθμιση που μπορεί να φέρει ακόμη και απολύσεις για όσους δεν εμβολιαστούν.

Ειδικότερα , ο υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς για το τι θα συμβεί μετά την ποινή της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους, είπε: “Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξει και ρύθμιση. σε αυτό προσωπικά έχω την άποψή μου θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για μένα η έννοια της αναστολής είναι αυτός μία έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής.

”Αλλά εν συνεχεία είναι προφανές ότι αυτό θα αποτελεί μία υγειονομική υποχρέωση. Παρεμπιπτόντως αυτό δεν είναι πρωτοφανές οι εργαζόμενοι παραδείγματος χάρη σε καταστήματα εστίασης είναι σαφές ότι τηρούν έχουνε και υγειονομικά πιστοποιητικά και πιστοποιήσεις της καλής τους υγείας. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένα νοσήματα να πάει να εργαστεί σε μια κουζίνα. Για προφανείς λόγους άρα λοιπόν αυτές οι υποχρεώσεις υγειονομικές που συνδέονται ορισμένα επαγγέλματα θα υπάρξουν ως υποχρέωση και για την αντιμετώπιση της πανδημίας για ορισμένα επαγγέλματα. Αν κάποιος δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις, είναι προφανές ότι θα βρίσκεται σε παραβίαση της συμβάσεως εργασίας του”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: “Ε, βέβαια άμα δεν τηρεί αυτά που λέει ο νόμος για την εργασία του”.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακάλεσε τις πρωινές δηλώσεις της στο OPEN, με την εξής ανακοίνωση: “Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριτική Τσίπρα για την αποφυλάκιση του “πυρηνάρχη” Γιώργου Πατέλη

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σίσι και Αναστασιάδη στο Μαξίμου

Η Χιλή στους δρόμους τιμά τη δεύτερη επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης του 2019

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανοίγει μέτωπο με τη μοναρχία της Ισπανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα