ΑΘΗΝΑ
12:39
|
05.05.2024
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο χωριό Βουρλιώτες ενώ η εκκένωση ξενοδοχείων στο Κοκκάρι κρίθηκε λόγω των πυκνών καπνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκκένωση των ξενοδοχείων Αρίων και Kalidon Panorama στο Κοκκάρι της βόρειας Σάμου αποφάσισε νωρίς σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Προστασία αφενός στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, αφετέρου λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κάνει αφόρητη (σε συνδυασμό με τη ζέστη) την κατάσταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Σαμιακόν Βήμα, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για την λελογισμένη χρήση και εξοικονόμηση νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου (Βαθύ), σημειώνοντας:

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.».

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που σημειώθηκε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι στο χωριό Βουρλιώτες έχουν ριχθεί 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη (2 Canadair CL-415 και το ρωσικό Beriev-200).

Συμμετέχουν επίσης δυνάμεις δεκάδων εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρες δήμων της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα