ΑΘΗΝΑ
01:52
|
25.04.2024
Κάηκαν 600.000 εκτάρια δασικής γης στη Σιβηρία – Ισοφαρίστηκε ρεκόρ θερμοκρασίας του 1951 στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Γιακουτίας στη Σιβηρία απέρριψαν όσο πιο ευγενικά μπορούσαν την πρόταση του σταρ του Χόλιγουντ, γνωστού και για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, να βοηθήσει με όσα μέσα διαθέτει στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα που και φέτος κατακαίουν δασικές εκτάσεις στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το δίκτυο RT, έχουν γίνει στάχτη περίπου  600.000 εκτάρια δασικής γης στη Γιακουτία της Σιβηρίας.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ενημερώθηκε για την κατάσταση της φωτιάς στη Γιακουτία από τη Ρωσίδα μπλόγκερ και ακτιβίστρια, Roza Dyachkovskaya. Της είπε μάλιστα πως θα επικοινωνήσει με την ομάδα του και ότι στη συνέχεια θα επικοινωνήσει με τις αρχές της τοπικής κυβέρνησης. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο: “Σε ακούω, εγώ και η ομάδα μου θα κοιτάξουμε το θέμα και μετά θα μιλήσει με τις αρμόδιες αρχές για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Προσεύχομαι να είναι όλοι καλά στη Σιβηρία”.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συμμετέχει στο περιβαλλοντικό ίδρυμα “Earth Alliance”, το οποίο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη αφύπνιση του κοινού και των πολιτικών ηγεσιών για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο υφυπουργός Οικολογίας της Γιακουτίας απέρριψε τη βοήθεια του Ντι Κάπριο με ευγενικό τρόπο σημειώνονται ότι οι αρχές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνες τους τα πύρινα μέτωπα. “Είναι ευχάριστο ότι κάποιοι σταρ ασχολούνται με την κατάσταση”, δήλωσε ο Σεργκέι Σίβτσεφ στο “Κανάλι 5” της Ρωσίας και προσκάλεσε τον Ντι Κάπριο να επισκεφτεί τη Γιακουτία. Να σημειωθεί πως οι αρχές της περιοχής έχουν επιστρατεύσει π[προσωπικό 2.500 ατόμων για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές. Μία από τις περιοχές που κάηκε ήταν ο εθνικό δρυμός Lena Pillars Park, το οποίο αποτελεί μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στα ύψη ο υδράργυρος στη Μόσχα

Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που είχε καταγραφεί το 1951, ισοφαρίστηκε χθες στη Μόσχα, σύμφωνα με τον Γεβγκένι Τισκοβέτς, στέλεχος του μετεωρολογικού κέντρου “Φόμπος”.

Ο υδράργυρος στον κεντρικό μετεωρολογικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας στο πάρκο VDNH της Μόσχας έφτασε τους 34,1 βαθμούς Κελσίου. “Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ θερμοκρασιακού υψηλού και το έκτο για τις τελευταίες 25 ημέρες”, όπου στην ευρωπαϊκή και κεντρική Ρωσία επικρατούν ακραίες συνθήκες με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας και Περιβαλλοντικής Επιτήρησης (RosGidroMet), την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση της μέσης θερμοκρασίας 0,51 βαθμών Κελσίου στη Ρωσία, ενώ ο μέσος αντίστοιχος παγκόσμιος δείκτης κινείται στους 0,18 βαθμούς.

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα