ΑΘΗΝΑ
11:31
|
03.05.2024
Ξαναβγαίνουν διαδηλωτές στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού οι διαδηλωτές μετά την παραίτηση Χαρίρι από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπλόκα σε δρόμους της νότιας συνοικίας “Σπορτς Σίτι” της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, άρχισαν να στήνουν αργότερα σήμερα το απόγευμα μερικές εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές.

Σε κοντινή απόσταση φάνηκα να παίρνουν θέσεις δυνάμεις του στρατού ώστε να είναι σε θέση να επιχειρήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων όταν πάρουν σχετική εντολή.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από την απόφαση του εντολοδόχου πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, επικαλούμενος “αγεφύρωτες” διαφορές μεταξύ τους. Η πρότασή του για 24μελή κυβέρνηση τεχνοκρατών απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος Αούν ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέες διαβουλεύσεις για ανάθεση εντολής με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε δυσαρέσκεια εκτιμώντας ότι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας οδηγούν το Λίβανο στην “αυτοκαταστροφή”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα