ΑΘΗΝΑ
11:12
|
17.05.2024
Οι δεκάδες νεκροί, οι εκατοντάδες τραυματίες και οι πάνω από 3.000 συλληφθέντες μέσα σε μία βδομάδα ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναπτύξει 25.000 στρατό στους δρόμους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει τέλος ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων των βίαιων ταραχών και λεηλασιών καταστημάτων, επιχειρήσεων, εργοστασίων και αποθηκών από χιλιάδες διαδηλωτές αστικών κέντρων στις επαρχίες Γκοτένγκ και Κουαζούλου-Νατάλ της Νότιας Αφρικής.

Το απόγευμα η 44χρονη υπουργός Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων Χουμπούντζο Ντσαβχενί ανακοίνωσε ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα επεισόδια γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ, διευκρίνίζοντας ότι ο εκεί αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 26.

Η ίδια τόνισε πως υπάρχουν και άλλοι 91 νεκροί που καταγράφηκαν στην ανατολική επαρχία Κουαζούλου Νατάλ απ΄όπου άρχισαν οι πιο βίαιες, μαζικές λεηλασίες καταστημάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 117…

Το ίδιο διάστημα, οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες και οι συλληφθέντες ξεπερνούν τα 3.000 άτομα.

Πάνω από 10.000 στρατιώτες στους δρόμους

Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι πρώτοι 10.000 στρατιώτες από το σύνολο των 25.000 που προβλέπεται να αναλάβουν δράση για την επιβολή της τάξης στις περιοχές των λεηλασιών, αναπτύχθηκαν στους δρόμους από σήμερα το πρωί για να θέσουν τέλος στις λεηλασίες ημερών και στη βία.

Οι πολυήμερες λεηλασίες καταστημάτων και επιχειρήσεων σχεδόν παντός είδους σε Γκοτένγκ και Κουαζούλου Νατάλ έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες πολύ σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη μετά την επιχείρηση σύλληψης του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα καθώς καταδικάστηκε σε 15μηνη ποινή κάθειρξης για περιφρόνιση δικαστηρίου που ερευνούσε σε βάρος του υπόθεση διαφθοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι» ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα