ΑΘΗΝΑ
20:52
|
26.04.2024
Ο Γκεργκερλίογλου από το αντιπολιτευόμενο φιλοκουρδικό κόμμα HDP είχε συλληφθεί την άνοιξη για "τρομοκρατική προπαγάνδα" και αποφυλακίστηκε πριν 10 μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα έδρανα της βουλής με τη “βούλα” απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου επιστρέφει (πλην απροόπτου…) ο 55χρονος αντιπολιτευόμενος βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος “Δημοκρατία των Λαών” (HDP), Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου που είχε συλληφθεί τον περασμένη άνοιξη τουλάχιστον δύο φορές με διάφορα προσχήματα περί “τρομοκρατίας”.

Ömer Faruk Gergerlioğlu - Wikipedia

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να αποκατασταθεί η θέση του Γκεργκερλίογλου στο τουρκικό κοινοβούλιο με απόφαση που στη συνέχεια γνωστοποίησε και εκφώνησε στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος του σώματος Μουσταφά Σεντόπ, δέκα μέρες μετά την αποφυλάκισή του στις 6 Ιούλη.

Ruling party's Şentop re-elected speaker of Turkish parliament: report

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής του HDP που είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τους αγώνες του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Απρίλιο. Το Μάρτιο είχε εκπέσει του βουλευτικού του αξιώματος μετά την επιβεβαίωση από τη δικαιοσύνη της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση χρόνων για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως την μέρα που ο Γκεργκελίογλου στερήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, η κυβέρνηση Ερντογάν απαίτησε την απαγόρευση του HDP με την κατηγορία πως τηρεί στενές σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που έχει κηρυχθεί εκτός νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα