ΑΘΗΝΑ
10:31
|
11.05.2024
Μία 96χρονη οδηγείται στο δικαστήριο για το ρόλο της δακτυλογράφου και γραμματέα σε ναζιστικό στρατόπεδο στο Γκντανσκ της Πολωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δικαστήριο του Ιτσεχό, στο γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χολστάιν αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η δίκη μίας 96χρονης που είχε διατελέσει (όταν ήταν 18 ετών) γραμματέας και δακτυλογράφος στο ναζιστικό στρατότεδο συγκέντρωσης Στούτχοφ στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Πρόκειται για το ίδιο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο είχε αναλάβει ρόλο δεσμοφύλακα ο 93χρονος Μπρούνο Ντ. που κατηγορήθηκε για συνέργεια σε 5.230 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και καταδικάστηκε πριν έναν χρόνο από Εφετείο του Αμβούργου.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Ντόιτσε Βέλλε, η 96χρονη κατηγορείται ως συνεργός στην εξόντωση πάνω από 11.000 κρατούμενων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η δίκη προγραμματίζεται να ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα ενώπιον Δικαστηρίου Ανηλίκων, δεδομένου ότι την επίμαχη περίοδο μεταξύ Ιουνίου 1943 και Απριλίου 1945 η κατηγορουμένη ήταν 18 ετών.

Πριν δρομολογηθεί η δίκη της, η 96χρονη πέρασε από εξέταση ειδικών και κρίθηκε ικανή να παραστεί στο δικαστήριο, σε αντίθεση έναν άλλο 96χρονο πρώην φρουρό των SS στο ίδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που λόγω ηλικίας και πνευματικής υγείας, κρίθηκε ανίκανος να παραστεί δικαστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψή του

Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας Εξαρχείων από τον ΟΠΑΠ

Συλλήψεις σε ΜΙΤ και Πανεπιστήμιο Πενσιλβανίας για φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις

Ισπανία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στις Βαλεαρίδες νήσους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα