ΑΘΗΝΑ
12:05
|
09.05.2024
Πρόκειται για την 53η δολοφονία κοινωνικού ηγέτη ή ακτιβιστή για το τρέχον έτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και και Ειρηνευτικών Μελετών (INDEPAZ) ανακοίνωσε πως χθες Κυριακή (18/7) ο κοινωνικός ηγέτης Λουίζ Καστριγιόν και η οικογένειά του έπεσαν νεκροί στην πόλη Γιολομπό της επαρχίας Αντιόκια, μετά από πυρά ομάδας αγνώστων που συνδέονται με ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές ο Καστριγιόν, υπεύθυνος του Ταμείου Κοινοτικής Δράσης της τοπικής ιθαγενικής κοινότητας, ήταν μαζί με τη σύζυγο, το παιδί του και οικογενειακό τους φίλο όταν ομάδα 10 ανδρών τους επιτέθηκε και τους πυροβόλησε επανειλημμένα, ενόσω επισκέπτονταν το τοπικό εμπορικό κέντρο.

Το πιθανότερο -σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές- είναι η επίθεση να σχετίζεται με την ακροδεξιά, παραστρατιωτική οργάνωση «Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας», η οποία ελέγχει και μεγάλο μέρος του εμπορίου ναρκωτικών της περιοχής και της χώρας.

Πρόκειται για την 53η δολοφονία κοινωνικού ηγέτη ή ακτιβιστή για το τρέχον έτος, με τους νεκρούς συνδικαλιστές, ηγέτες ιθαγενικών κινημάτων και ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνευσης μεταξύ κυβέρνησης και FARC το 2016 να υπολογίζονται σε 904, ενώ οι πρώην μαχητές της πάλαι ποτέ επαναστατικής οργάνωσης που έχουν πέσει θύματα δολοφονιών ανέρχονται σε 276.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Ράφα- Εκατοντάδες χιλιάδες προσπαθούν να διαφύγουν

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Τη διακοπή μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο Λόιντ Όστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα