ΑΘΗΝΑ
15:35
|
25.04.2024
Αφορμή για την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου έδωσε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά την προσφυγή δύο Μουσουλμάνων από τη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα αποδοκίμασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απόφαση που εξέδωσε την περασμένη βδομάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η οποία συνιστά την υπό όρους απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας και άλλων θρησκευτικών συμβόλων στον χώρο εργασίας επικαλούμενο το δικαίωμα του εργοδότη να διατηρήσει “ουδέτερο προφίλ”.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι απαρνείται τη θρησκευτική ελευθερία κάνοντας λόγο για “ισλαμοφοβία”. Πρότεινε δε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αλλάξει όνομα γιατί “αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση, ούτε κοντινή ούτε μακρινή, με ένα δικαστήριο”.

O Ερντογάν ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας

Και πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη: “Δεν μπορεί να υπάρχει ένα Δικαστήριο που δεν ξέρει τι είναι η θρησκευτική ελευθερία”.

Την Πέμπτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε πως η απαγόρευση της μαντίλας μπορεί να δικαιολογηθεί «από την ανάγκη για τον εργοδότη να προβάλει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες ή να αποφύγει τις κοινωνικές συγκρούσεις».

Στην Τουρκία η χρήση της ισλαμικής μαντίλας απαγορευόταν στους κρατικούς θεσμούς επί δεκαετίες, μέχρι που την επέτρεψε η κυβέρνηση Ερντογάν το 2013.

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είχε καταδικάσει την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντάς την “επικίνδυνη” και επιδεκτική στο “να τροφοδοτήσει το μίσος στο ισλάμ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα