ΑΘΗΝΑ
22:42
|
01.05.2024
Η απόφαση της αμερικανικής εταιρίας θεωρήθηκε ενίσχυση του κινήματος για μποϋκοτάζ των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρία παγωτών Ben & Jerry’s με έδρα στο Βέρμοντ ανακοίνωσε σήμερα πως σταματά τη διάθεση προϊόντων της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και Δυτικής Όχθης επειδή είναι ασύμβατο με τις αξίες της εταιρίας.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων ενεργειών που έχουν πάρει και άλλες εταιρίες που αντιτάσσονται στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τις ισραηλινές αρχές.

Η έντονη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης

Προκάλεσε ως αναμενόταν αναστάτωση στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ καθώς θεωρήθηκε απτή ενίσχυση του διεθνούς κινήματος μποϋκοταρίσματος προϊόντων που διατίθενται σε εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη (γνωστό ως κίνημα BDS).

Εικόνα

Η εταιρία Ben & Jerry’s αποφάσισε να προβληθεί ως “αντι-ισραηλινή” εταιρία παγωγού ανακοίνωσε ο Ναφτάλι Μπένετ, προσθέτοντας:

“Πρόκειται για ηθικό λάθος και πιστεύω πως θα αποδειχθεί και επιχειρηματικό”.

Το μποϋκοτάζ εναντίον του Ισραήλ…αντανακλά το γεγονός πως έχασαν το δρόμο τους. Το μποϋκοτάζ δεν αποδίδει και δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα το πολεμήσουμε με όλη μας τη δύναμη.

Την απόφαση της εταιρίας, που θα εξακολουθήσει παρόλα αυτά να πουλά τα προϊόντας στο Ισραήλ, αποδοκίμασε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Γιαίρ Λαπίντ λέγοντας πως πρόκειται για “αναίσχυντη συνθηκολόγηση με τον αντισημιτισμό, με το κίνημα BDS και με όλα αυτά που είναι κακά και εντάσσονται σε αντι-ισραηλινό και αντι-εβραϊκό πλαίσιο”.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα