ΑΘΗΝΑ
09:08
|
20.04.2024
Τα 5.000.000 εκτιμάται πως πλησιάζουν οι νεκροί της πανδημίας στην Ινδία...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατριχιαστική εκτίμηση για τον κατά προσέγγιση πραγματικό αριθμό θυμάτων του κορονοϊού στην Ινδία δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό “Κέντρο Διεθνούς Ανάπτυξης” καθώς εξετάζοντας τα δεδομένα από τρεις διαφορετικές πηγές έφθασε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που πέθαναν από την πανδημία μεταξύ Ιανουαρίου του 2020 και Ιουνίου 2021 ανέρχονται σε αυτή την αχανή χώρα μεταξύ 3.000.000 ως 4.700.000.

India's Covid-19 deaths 10 times higher than reported: Study

Στην έκθεση του αμερικανικού κέντρου επισημαίνεται πως ο επίσημης αριθμός των περίπου 400.000 θυμάτων της πανδημίας στην  Ινδία ως τον Ιούνιο είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερος, αν όχι δεκαπλάσιος. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη καταστροφή… Είναι τραγικά σαφές πως οι νεκροί ανέρχονται σε εκατομμύρια και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες!”.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως μετά το πρώτο κύμα, οι αρχές έκαναν το λάθος να πιστέψουν πως ξεπέρασαν τα χειρότερα με αποτέλεσμα η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου κατά το δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ινδία.

New Data Analysis Reveals Systemic Suppression of India's COVID-19 Case  Fatality Rate

Τονίζεται επίσης πως τα πραγματικά στοιχεία για τα θύματα της πανδημίας δεν θα ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν δίχως την πολύτιμη βοήθεια “και ηρωϊκές προσπάθειες Ινδών δημοσιογράφων και ακτιβιστών” που ακούραστα συνέλεξαν στοιχεία για τους καταγεγραμμένους θανάτους αναγκάζοντας τις κρατικές αρχές να αναθεωρήσουν τα αρχικά δεδομένα.

Covid-19: India excess deaths cross four million, study says | RNZ News
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα