ΑΘΗΝΑ
02:55
|
20.04.2024
Η πτήση γίνεται στο φόντο της κόντρας ανάμεσα σε Τζεφ Μπέζος και Ρίτσαρντ Μπράνσον για τον νέο, και πολλά υποσχόμενο, τομέα του Διαστημικού τουρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ιδρυτής της εταιρίας -Κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Άμαζον, Τζεφ Μπέζος ολοκλήρωσε νωρίς σήμερα το απόγευμα μαζί με ένα τριμελές πλήρωμα 11λεπτο ταξίδι ως το όριο του Διαστήματος.

Το ταξίδι των 10 λεπτών και 20 δευτερολέπτων του 57χρονου δισεκατομμυριούχου έγινε εννιά μέρες μετά από ανάλογη πτήση του ιδρυτή της εταιρίας Virgin Atlantic, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Σηματοδοτεί την έναρξη μίας ιδιότυπης κούρσας ανταγωνισμού στον τομέα του διαστημικού τουρισμού,  που θεωρείται πολλά υποσχόμενος, αν και επί του παρόντος παραμένει σε εμβρυακό επίπεδο.

Ο Μπέζος επιβιβάστηκε στον πύραυλο «New Origin Shepard» της εταιρίας του, Blue Origin, συνοδευόμενος από την 82χρονη πρωτοπόρο πιλότο Γουόλι Φανκ, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν, του οποίου ο πατέρας ήταν ο τελικός νικητής μιας δημοπρασίας (έναντι…28 εκατομμυρίων δολαρίων!) για μια θέση στην πτήση του διαστημικού σκάφους της εταιρείας του Μπέζος.

Ο 18χρονος Όλιβερ που μόλις τελείωσε το Λύκειο και σχεδιάζει να σπουδάσει από τον Σεπτέμβριο φυσική στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, θεωρείται ο νεαρότερος άνθρωπος που ταξίδεψε ως τα όρια του Διαστήματος.

Ο αυτόνομος πύραυλος – κάψουλα της Blue Origin, ύψους 18,3 μέτρων απογειώθηκε, λίγο μετά τις 16.00 μμ σήμερα, από την έρημο του Δυτικού Τέξας με το σκάφος New Shepard της Blue Origin, της εταιρείας διαστημικού τουρισμού και μεταφορών που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος το 2000.

Τελικά, μετά από 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, η κάψουλα επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα