ΑΘΗΝΑ
21:30
|
02.05.2024
Εκρήξεις κατά τη διάρκεια τελετής και προσευχής με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπαράζ εκρήξεων στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ του Αφγανιστάν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν εκείνη τη στιγμή έξω από το προεδρικό παλάτι την τελετή και την προσευχή με αφορμή την έναρξη της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι και πολλών άλλων αξιωματούχων.

Η τελετή για τη γιορτή του Έιντ αλ Άντχα συνεχίστηκε παρά τις εκρήξεις ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TOLOnews μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Καμπούλ και ότι έπληξαν περιοχή κοντά στο προεδρικό παλάτι του Αφγανιστάν. Δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν να αποκλείσουν την περιοχή, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, μετά το τέλος της τελετής ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι, κατονόμασε τις δυνάμεις των Ταλιμπάν, οι οποίες, όπως είπε, αποδεικνύουν πως δεν έχουν καμία πρόθεση για την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Μιρουάις Στανικζάι, ανέφερε πως “οι εχθροί του Αφγανιστάν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον διαφόρων τοποθεσιών στην Καμπούλ. Μια ρουκέτα έπεσε πίσω από το τέμενος Έιντ Γκα, η δεύτερη πίσω από το (εμπορικό) κέντρο Gulbahar και η τρίτη κοντά στο (πάρκο) Σαμάν ι Χουζόρι”, διευκρίνισε.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν στις αρχές του Μαΐου ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των αφγανικών δυνάμεων, ενώ ξεκινούσε η οριστική αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα. Η απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα