ΑΘΗΝΑ
02:05
|
20.04.2024
Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν αστικά κέντρα της επαρχίας Χενάν με τόνους νερούς σε ελάχιστη ώρα, αιφνιδιάζοντας εκατομμύρια Κινέζους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν σήμερα την κεντρική Κίνα προκαλώντας μέσα σε λίγη ώρα τον πνιγμό τουλάχιστον τριών ατόμων, πλημμύρες σε χιλιάδες σπίτια και σοβαρά προβλήματα σε συγκοινωνίες και ηλεκτροδότηση.

Το Τσεντσόου της επαρχίας Χενάν, που είναι μια τεράστια μητρόπολη σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, τέθηκε σήμερα σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δραματικές στιγμές αγωνίας έζησαν εκατοντάδες επιβάτες συρμών στο μετρό της πόλης που πλημμύρισε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Τελικά όλοι οι επιβάτες, ένας προς ένας, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV καταγράφηκαν εικόνες όπου διακρίνονται οι δρόμοι της πόλης να έχουν κατακλυστεί από χειμάρρους λάσπης, ενώ κάτοικοι, με το ύψος του νερού να φθάνει στα γόνατά τους, σπρώχνουν τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένες οδικές αρτηρίες.

Δραματικές εικόνες από τη διάσωση γυναίκας από σωστικό συνεργείο σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Τσεντσόου καταγράφηκαν από την κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου.

Σε άλλο βίντεο, φαίνονται δεκάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα να πλέουν σοτυς δρόμους, έρμαια της νεροποντής…

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Τσεντσόου έκαναν λόγο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις σε μία ημέρα από την έναρξη της καταγραφής των αρχείων πριν από 60 χρόνια.

A dozen cities in China's Henan province flooded as river banks burst - CNA

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται χρήστες με το νερό έως τους ώμους σε μια αμαξοστοιχία του μετρό στο Τσεντσόου. Ορισμένοι έχουν ανέβει πάνω στα καθίσματα για να σωθούν. Σε ένα άλλο βίντεο, οι διασώστες απομακρύνουν τους επιβάτες μέσα στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατάρρευση σπιτιών. Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημο απολογισμό της κακοκαιρίας.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές της Χενάν, που εκτιμούσαν νωρίτερα σήμερα το ύψος των ζημιών σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα