ΑΘΗΝΑ
10:00
|
26.04.2024
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Βέλγιο που θρηνεί για τους τουλάχιστον 31 νεκρούς και τους πάνω από 70 αγνοούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πληγείσες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε περιοχές του ανατολικού Βελγίου επιθεώρησαν σήμερα ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη σε μία προσπάθεια να δείξουν συμπαράσταση στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς και να εκφράσουν συλληπητήρια για τους 31 ανθρώπους που πνίγηκαν και τους περίπου 70 των οποίων η τύχη εξακολουθεί ως σήμερα να αγνοείται.

Λίγο μετά την άφιξή τους σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Βερβιέρ του ανατολικού Βελγίου, που επλήγη ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πλημμύρες, το βασιλικό ζεύγος, έχοντας στο πλάι του δεκάδες επισήμους και πολίτες, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του υδάτινου εφιάλτη.

In pictures: Floods kill dozens in Germany and Belgium - BBC News

Η χώρα είναι σε κατάσταση εθνικού πένθους και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, παραμονές της εθνικής επετείου ανεξαρτησίας στις 21 Ιουλίου.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Ντε Κρόο σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα σε εφημερίδες της χώρας του διαβεβαίωσε τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς πως δεν θα αφεθούν στην τύχη τους και πως η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν κάθε τι δυνατόν για να τους υποστηρίξουν.

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» ανέφερε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, υπογραμμίζοντας ότι «σε δύσκολες στιγμές, αυτοί οι ανθρώπινοι δεσμοί είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη».

European floods: Belgium warns against travel as death toll climbs | News |  DW | 16.07.2021

Μέχρι να γίνουν πράξη οι αναγγελίες του πρωθυπουργού, πάνω από 10.000 Βέλγοι πολίτες έχουν δηλώσει εθελοντές προκειμένου να συμμετάσχουν σε αποστολές αρωγής στις πληγείσες ανατολικές περιοχές της χώρας ώστε να βοηθήσουν στο μάζεμα των μπάζων και στον καθαρισμό των περιοχών που έχουν γεμίσει από τόνους λάσπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα