ΑΘΗΝΑ
00:51
|
27.04.2024
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είναι 58χρονος Έλληνας "γνώριμος" των αρχών και ο άλλος ένας 42χρονος Αλβανός δραπέτης φυλακών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων, για άσκηση σωματικής βίας και απείθεια συνελήφθησαν σήμερα ένας 58χρονος Έλληνας και ένας 42χρονος Αλβανός δραπέτης μετά τη σύλληψή τους για ένοπλη ληστεία χτες σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι έφθασαν χτες με αυτοκίνητο έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στο οποίο, εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Ακολούθως τράπηκε σε φυγή και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε ο συνεργός του.

΄Επειτα από επίμονη αναζήτηση των αστυνομικών, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στο Περιστέρι, αφού πρώτα βρήκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην ληστεία.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο 42χρονος στους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν πάνω του στο πλαίσιο σωματικής έρευνας περίστροφο με πέντε φυσίγγια, χρηματικό ποσό και είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία…

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 58χρονου  όπου και κατασχέθηκαν, αεροβόλο όπλο, μπαλτάς και μαχαίρι. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Ο 42χρονος Αλβανός είχε δραπετεύσει στις 20 Ιανουαρίου 2020 ενώ εξέτιε ποινή 28 μηνών για τα αδικήματα της κλοπής. αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία, καθώς και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα