ΑΘΗΝΑ
16:19
|
01.05.2024
O Ισραηλινός πρωθυπουργός πρότεινε ένα "διεθνές, ον λάιν, δίκτυο άμυνας σε πραγματικό χρόνο" αξιοποιώντας τον διεθνή σάλο αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις ηγετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Aξιοποιώντας στο έπακρο το διεθνή σάλο που προκαλούν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση ηγετών, πολιτικών και δημοσιογράφων των υπηρεσιών αυταρχικών κυβερνήσεων με την χρήση του λογισμικού ισραηλινής εταιρίας “Pegasus”, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έθεσε επί τάπητος πρόταση για τη συγκρότηση ενός “Διεθνούς Δικτύου Ασπίδας” (“global network shield”) ώστε να αποτρέψει τις κυβερνοεπιθέσεις σε μία περίοδο κατά την οποία ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα εξαρτώνται από το Διαδίκτυο.

Προσκάλεσε κυβερνήσεις που συμμερίζονται ανάλογες ιδέες (και συμφέροντα) ώστε να συνεργάζονται “σε πραγματικό χρόνο για τον καθορισμό και αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων”, να αυξάνουν τα επίπεδα επαγρύπνησης και να συνεργάζονται για την ανάπτυξη λύσεων”.

“Πρόκειται για ένα διεθνές, ον λάιν, δίκτυο άμυνας σε πραγματικό χρόνο” είπε σήμερα το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με αφορμή την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις της Κυβερνο- Εβδομάδας στο Τελ Αβίβ. Ανέφερε ότι ένα τέτοιο δίκτυο θα μπορούσε να λειτουργήσει με πρότυπο την ισραηλινή διεύθυνση κυβερνο-άμυνας, προσθέτοντας:”Προσκαλούμε όλες τις ομοϊδεάτισσες χώρες να συμμετάχουν”.

“Ο κυβερνο-χειμώνας έφθασε!”

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διεύθυνσης κυβερνο-άμυνας, Γιγκάλ Ούνα, που πέρσι είχε προειδοποιήσει για τον “επικείμενο κυβερνο-χειμώνα” υπονοώντας σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων διεθνώς, εμφανίστηκε σήμερα λέγοντας πως πλέον ο “κυβερνο-χειμώνας είναι εδώ”.

The Israel National Cyber Directorate: Iran is a main cyber threat on the  Middle East | Israel National Cyber Directorate

“Οι απειλές έρχονται από όλους τους δρώντες. Το πόσο παγωμένος θα είναι ο χειμώνας αυτός είναι κάτι που θα το ανακαλύψουμε στην πορεία…Όμως, εμείς, είμαστε παρόντες!” είπε προσθέτοντας πως μία στις πέντε ισραηλινές επιχειρήσεις έπεσε το 2020 θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Διευκρίνισε ότι σχεδόν οι μισές από αυτές ήταν εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και το 42% μεγάλες επιχειρήσεις. Είπε ακόμη ότι “μία στις 30 επιχειρήσεις ανέφεραν ζημιές από τις κυβερνο-επιθέσεις το 2020 και το 2021 οι προοπτικές φαίνονται ακόμη χειρότερες”.

Η κυβερνο-εβδομάδα στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

H “κυβερνο-εβδομάδα” (Cyber Week) ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται αύριο 22 Ιουλίου με τη συμμετοχή όχι μόνον του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετα, αλλά και του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς, καθώς επίσης και δεκάδων σημαντικών στελεχών ισραηλινών εταιριών πληροφορικής και αξιωματούχων από τις μυστικές υπηρεσίες.

Cyber Week Tel Aviv - philippines
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα