ΑΘΗΝΑ
08:05
|
20.04.2024
Στο διαδίκτυο το σχετικό ψήφισμα μ’ αφορμή την αλλαγή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδικτυακό ψήφισμα με τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της παραίτησης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατατέθηκε από χθες Τρίτη με αφορμή τις αντιδράσεις μαθητών και γονέων για το σύστημα Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που συνέβαλε στον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το βήμα της Βουλής, η κ. Κεραμέως υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου μετακυλήοντας την ευθύνη στα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 “Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας και δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους” αναφέρει το ψήφισμα, ζητώντας «αυτός ο μεσαίωνας να λήξει εδώ». 

Επιπλέον, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Με λίγα λόγια, εμείς, ως μαθητές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάμε την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας (ή έστω να γίνονται και τα δύο μαθήματα) και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων, την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων, την μόνιμη περικοπή της ύλης των Πανελληνίων όπως έγινε τις τελευταίες δύο χρονιές, την κατάργηση του νόμου για τις υπερεξουσίες των διευθυντών, και φυσικά την παραίτηση σας μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση”.

Δείτε εδώ το ψήφισμα και την πορεία της συλλογής των υπογραφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα