ΑΘΗΝΑ
14:35
|
31.07.2021
Την ανησυχία του ΟΗΕ για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια εξέφρασε η ειδ. αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βαθιά ανησυχία του ΟΗΕ για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια στις συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού εξέφρασε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η ειδική αντιπρόσωπος ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις δύο εκθέσεις του Αντόνιο Γκουτέρες (UNFICYP και «Καλές Υπηρεσίες») καθώς και για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Όπως σημείωσε η κα Σπέχαρ, «το Συμβούλιο Ασφαλείας ακόμη διαβουλεύεται στο θέμα των Βαρωσίων και η Γραμματεία θα κάνει περαιτέρω ανακοίνωση σύντομα. Υπενθύμισα στο Συμβούλιο ότι ο ΓΓ έχει συστηματικά καλέσει τα μέρη να αποφύγουν οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις και να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για συνέχιση του διαλόγου, σε αναζήτηση κοινού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των Βαρωσίων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να δράσουν άμεσα για τα Βαρώσια

Δένδιας: “Βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα η σταθερότητα του Λιβάνου”

Διαψεύδεται η φωτιά στο ρωσικό προξενείο Κωνσταντινούπολης

“Στρατηγική” συνεργασία με το Κουβέιτ και “αιχμές” Μπλίνκεν κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα