ΑΘΗΝΑ
11:49
|
16.01.2022
Απελευθερώθηκαν χωρίς να καταβληθούν λύτρα – Είχαν απαχθεί στις 8 Ιουνίου από την πολιτεία Ζαμφάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της βορειοδυτικής Νιγηρίας ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να απελευθερώσουν 100 γυναίκες και παιδιά που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από μέλη ένοπλης ομάδας. Η απαγωγή σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου στην πολιτεία Ζαμφάρα της Νιγηρίας. Τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης των απαγωγέων σε κορανικό ιεροδιδασκαλείο στη βόρεια Νιγηρία.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Ζαμφάρα ανακοίνωσε ότι η απελευθέρωση των απαχθέντων γυναικών και των παιδιών επιτεύχθηκε χωρίς την καταβολή λύτρων, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την επιχείρηση. Τα γυναικόπαιδα που γλίτωσαν από τους απαγωγείς θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, θα δώσουν καταθέσεις και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τους τελευταίες μήνες οι απόπειρες απαγωγών στη βορειοδυτική Νιγηρία έχουν αυξηθεί.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα απαγωγής στη βόρεια Νιγηρία. Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή λύτρων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι έχασαν τη ζωή τους.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε συμμορίες και άλλες ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με μοναδικό κίνητρο τα λύτρα. Οι δράστες, που οι αρχές τούς αποκαλούν συνήθως “ληστές”, αλλά δεν αποκλείεται να διατηρούν δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κατά της κεντρικής κυβέρνησης τρομοκρατούν τον πληθυσμό, επιτίθενται σε χωριά, κλέβουν τα ζώα και αρπάζουν ομήρους.

Δρουν κυρίως από βάσεις στη ζούγκλα του Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Ζαμφάρα, Κατσίνα και Καντούνα, αλλά και στον γειτονικό Νίγηρα.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρα ζήτησε από τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια να εντείνουν τις προσπάθειές τους να σώσουν τα παιδιά.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Υπόθεση βιασμού 24χρονης, Θεσσαλονίκη «Δεν κάνω πίσω»-Γνωστά ονόματα

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Ξεκινά τον Μάρτιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Θεσσαλονίκη: «Μυστήριος» εκκωφαντικός ήχος αναστάτωσε τους κατοίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα