ΑΘΗΝΑ
13:22
|
18.07.2024
Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται κυρίως σις περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε περιοχές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, 22 Ιουλίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η “Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”, πολύ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις ακόλουθες:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου).

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία μετά τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα στην Καλαμπάκα

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σίτνα Δράμας

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα